Annons
Nyheter

Migrantarbetare sätts på fartyg i Singapore

Singapore • Publicerad 1 maj 2020
Superstar Aquarius, ett av de fartyg där migrantarbetare i Singapore kommer att inhysas under coronakrisen, i en hamn i Taiwan i början av februari.
Superstar Aquarius, ett av de fartyg där migrantarbetare i Singapore kommer att inhysas under coronakrisen, i en hamn i Taiwan i början av februari.Foto: Chiang Ying-Ying/AP/TT

Migrantarbetare i Singapore som tillfrisknat efter att ha smittats med coronaviruset kommer att placeras på två kryssningsfartyg.

Stadsstaten har tidigare lyckats hålla virusutbrottet under kontroll. Men en andra våg av smitta sprider sig nu främst i de komplex med sovsalar där gästarbetare, många byggnadsarbetare från Sydasien, bor tätt inpå varandra. För att försöka stoppa spridningen har myndigheterna flyttat många av dem till bland annat militärbaracker och tomma lägenhetshus.

Annons

Under fredagen meddelades att en grupp inhysts på fartyget Superstar Gemini och att ytterligare ett fartyg, Superstar Aquarius, står redo att ta emot fler.

Fartygen ska totalt kunna rymma 2 000 människor.

Under pandemin har flera kryssningsfartyg på olika håll i världen drabbats av svåra utbrott. För att minska smittorisken kommer arbetarna att bo i dubbelrum med egen toalett, försäkrar Singapores turismmyndighet.

17 101 bekräftade fall av coronasmitta och 15 döda har rapporterats i Singapore.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons