1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Minnesstund för George Floyd i North Carolina

En bild på f George Floyd omgiven av blommor hade satts upp inför lördagens minnesstund i North Carolina, den delstat där Floyd föddes.
Foto: Ed Clemente/AP/TT
Själva ceremonin i North Carolina var endast öppen för särskilt inbjudna . Men allmänheten fick tillfälle att visa sin respekt vid George Floyds guldfärgade kista.
Foto: Ed Clemente/AP/TT

Köerna av sörjande människor ringlade långa utanför konferenscentret i Raeford i North Carolina där en minneshögtid för den svarte amerikanen George Floyd hölls på lördagen.

Floyd dog efter ett polisingripande i Minneapolis den 25 maj, och hans död har lett till protester mot polisvåld i hela USA och i stora delar av världen.

North Carolina var den delstat Floyd föddes i och inför minnesstunden, när likvagnen med Floyds kvarlevor anlände, skanderade människor som samlats "svart makt" och "Ingen rättvisa – ingen fred", rapporterar CNBC

Minnesstunden inne i konferensbyggnaden var privat med cirka 125 inbjudna. Nästan alla bar svart utom George Floyds familj som hade vita kläder.

Lördagens minneshögtid är en av flera. I torsdags hölls en i Minneapolis där Floyd dog och på måndag hålls en i Houston Texas där han hade sitt hem. Ytterligare en privat ceremoni är planerad till på tisdag.