Annons
Nyheter

Minskad ölförsäljning på Systembolaget

Ölförsäljningen på Systembolaget har minskat sedan årsskiftet, enligt Systembolagets inköpschef. Anledningen tros vara ett förändrat beteende.
Detaljhandel • Publicerad 5 november 2022
Ölförsäljningen har minskat på Systembolaget jämfört med i fjol. Arkivbild.
Ölförsäljningen har minskat på Systembolaget jämfört med i fjol. Arkivbild.Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Sedan årsskiftet har Systembolaget sett en minskning av den totala ölförsäljningen sett i volym jämfört med föregående räkenskapsår med fyra procent. Minskningen syns bland alla ölsorter, skriver GP.

Fredrik Arenander är inköpschef på Systembolaget säger att det är svårt att säga exakt vad det beror på och om det har med lågkonjunkturen att göra.

Annons

– Vi har mer sett det som en postpandemisk effekt, där försäljningen återgått till hur den såg ut före pandemin, säger han till tidningen.

Enligt Arenander ökade ölförsäljningen under pandemin. Men nu syns en omvänd trend.

– Det är ett motsatt beteende bland kunderna än vad vi hade under pandemin. Prishöjningar har inte slagit igenom ännu. Det är snarare att man har gått över till en annan form av öldrickande och att man åter dricker sin öl på restaurang, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons