Annons
Nyheter

Minskat ras för brittisk detaljhandel

Ekonomi • Publicerad 9 juni 2020
Coronakrisen slår hårt mot brittisk detaljhandel, men nedgången var inte lika djup i maj som i april, visar branschsiffror. Arkivbild
Coronakrisen slår hårt mot brittisk detaljhandel, men nedgången var inte lika djup i maj som i april, visar branschsiffror. ArkivbildFoto: Frank Augstein AP/TT

Nedgången för brittisk detaljhandel i coronakrisen bromsade in i maj, visar månadsstatistik från The British Retail Consortium (BRC), vars medlemmar utgörs av stora brittiska detaljhandelskedjor.

Majförsäljningen bland BRC:s medlemmar föll 5,9 procent jämfört med ett år tidigare. Det kan jämföras med rekordraset på 19,1 procent i april, när stora delar av de brittiska butikerna hölls stängda på grund av smittskyddsåtgärder.

Annons

Den totala nedgången för brittisk detaljhandel i april var, exklusive bränsle, 18 procent i årstakt, enligt landets statistikbyrå.

Liksom i många andra coronadrabbade länder lyfter e-handeln kraftigt i Storbritannien, upp med 60 procent bland BRC:s medlemmar.

Någon snabb återgång till tidigare försäljningsnivåer i brittisk detaljhandel tror BRC-chefen Helen Dickinson inte på.

– Svagt konsumentförtroende och regler om social distansering kommer troligen fortsätta trycka ned försäljningen, säger hon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons