Annons
Nyheter

IS bakom dödligt moskédåd i Pakistan

Pakistan • Publicerad 4 mars 2022
Räddningsarbetare har samlats vid moskén där bomben exploderade under fredagsbönen.
Räddningsarbetare har samlats vid moskén där bomben exploderade under fredagsbönen.Foto: Muhammad Sajjad

Minst 56 människor dödades när en kraftig bomb exploderade under fredagsbönen i en moské i provinshuvudstaden Peshawar i Pakistans nordvästra delar.

Terrorrörelsen IS tar på sig ansvaret för dådet.

Annons

Närmare 200 människor skadades, enligt en talesperson för sjukhuset Lady Reading Hospital, som strax efter dådet uppgav att runt 50 av dem har fått livshotande skador vid explosionen.

Attacken, som kom när många samlats för fredagsbön i Kucha Risaldar-moskén, inleddes då två beväpnade män öppnade eld mot poliser utanför byggnaden. En av angriparna och en polis dödades i skottväxlingen som följde och en annan polis skadades. Den andre angriparen lyckades ta sig in i byggnaden och utlösa en bomb, enligt polischefen Muhammed Ejaz Khan.

Terrorrörelsen IS tog på sig ansvaret för attacken sent på fredagen, rapporterade nyhetsbyrån AFP.

Pakistan har drabbats av en rad allvarliga attacker. Många har utförts av sunni-extremister mot den i Pakistan mindre vanliga islamiska inriktningen shia.

Premiärminister Imran Khan fördömer bombningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons