Annons
Nyheter

Misshandlade sin åttaårige son – får fängelse

Brott • Publicerad 10 juli 2022
En pappa och hans sambo har dömts till fängelse för att ha misshandlat mannens åttaårige son. Arkivbild
En pappa och hans sambo har dömts till fängelse för att ha misshandlat mannens åttaårige son. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

En pappa som misshandlade och kränkte sin åttaårige son har tillsammans med sin sambo dömts till fängelse av Lycksele tingsrätt, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten. Paret ska bland annat att ha duschat pojken i iskallt vatten och tvingat honom stå naken på en stol i flera timmar.

Övergreppen pågick mellan september 2019 och juli 2020 och pojkens storasyster bevittnade många av dem.

Annons

Vid ett tillfälle har pappan och sambon hämtat is och stoppat ner i pojkens kalsonger. Vissa nätter fick han också sova inlåst på toaletten och enligt domen ofta även äta där.

Paret har nu, mot sitt nekande, dömts till fängelse i två år och fyra månader. Båda döms för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande. Pappan döms också för misshandel och kvinnan för övergrepp i rättssak, efter att ha hotat pojkens storasyster till tystnad.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons