Annons
Nyheter

Misstänkt föremål i Hässelby – man gripen

En man har gripits misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse sedan ett farligt föremål hittats i Hässelby i västra Stockholm.
Brott • Publicerad 12 juni 2023
Ett misstänkt föremål har hittats i Hässelby. Arkivbild.
Ett misstänkt föremål har hittats i Hässelby. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Strax före klockan fyra natten mot måndagen fick polisen larm om ett misstänkt farligt föremål vid ett flerfamiljshus i Hässelby.

– En civilperson hittade det här föremålet och larmade oss eftersom personen tyckte att det såg misstänkt ut, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen, som inte vill berätta vad för typ av föremål det rör sig om.

Annons

– Men vi misstänker att syftet var att orsaka skada.

Vem eller vad måltavlan var är ännu inte känt, säger Wikdahl.

Föremålet är borttaget från platsen och polisen har inlett en förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen har arbetat med dörrknackning i området och spårat med hund.

Polisen grep under en husrannsakan vid niotiden på måndagsmorgonen en man i 20-årsåldern. Mannen misstänks för försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons