Annons
Nyheter

Ny dödsskjutning i Kalmar – gängkonflikt rasar

Den svårt skottskadade man som hittades i Kalmar i går kväll avled senare på sjukhus. Det är den andra dödsskjutningen i staden på mindre än en månad.
Brott • Publicerad 7 mars 2022
En man sköts i Kalmar på söndagskvällen och avled senare av sina skador. Arkivbild.
En man sköts i Kalmar på söndagskvällen och avled senare av sina skador. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare tre skottlossningar har rapporterats de senaste veckorna och dessutom har en man häktats som misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Han greps i en trafikkontroll och polisen tror att han då var på väg att genomföra ett nytt mord.

– Det är en konflikt som pågår mellan två kriminella grupperingar. En del av konflikten handlar om droghantering och marknad, sedan kan det vara att man har en konflikt även av någon annan anledning, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till TT.

Annons

Såvitt känt finns inga vittnen till skjutningen på söndagskvällen i stadsdelen Ängö. Många ringde polisen och berättade att det hörts skott i området och den polispatrull som skickades dit hittade en skottskadad person intill en cykelväg. Mannen avled senare på sjukhus.

– Den avlidne är en 25-årig man som inte är tidigare känd för våldsbrott, säger Loeffel.

Under natten har polisens tekniker och specialsökhundar arbetat på platsen. Nu jobbar polisen vidare med bland annat dörrknackning i området.

Kalmarpolisen har fått förstärkning från andra delar av den södra polisregionen.

– Vi är uppbemannade i den yttre tjänsten. Vi har mycket hög synlighet och ett större antal polispatruller än normalt som jobbar i Kalmar. I utredningsorganisationen får vi också förstärkning från polisområdet. Just nu håller man på att undersöka hur mycket hjälp man behöver med den sista skjutningen, säger Robert Loeffel.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons