Annons
Nyheter

Man skadad i Rinkeby – misstänkt mordförsök

Brott • Publicerad 13 december 2020
En man har skadats i Rinkeby i nordvästra Stockholm och polisen misstänker mordförsök. Arkivbild.
En man har skadats i Rinkeby i nordvästra Stockholm och polisen misstänker mordförsök. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En skadad man i 30-årsåldern har hittats i en bostad i Rinkeby i nordvästra Stockholm. En förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott har inletts.

– Han hade skador i ett ben men det bedöms inte som väldigt allvarligt, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson.

Annons

Det finns uppgifter om att mannen skadats när skott avlossats in genom ett fönster. Polisen utreder dock fortfarande om det verkligen har gått till på det sättet.

Skagerlind svarar inte på frågor om mannens skador tycks ha orsakats av skjutvapen eller något annat, eller om några tomhylsor hittats.

Polisen larmades vid niotiden på söndagsmorgonen. Platsen spärrades av, dörrknackning genomfördes, övervakningskameror vittjades och gärningspersoner eftersöktes. Men ännu sent på eftermiddagen var ingen misstänkt frihetsberövad i ärendet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons