Annons
Nyheter

Ingen misstänkt gripen för skjutning i Malmö

En man i 20-årsåldern i Malmö fördes till sjukhus med allvarliga skottskador i lördags kväll.
Ingen är gripen, uppger polisen.
Brott • Publicerad 9 januari 2022
Polis och kriminaltekniker på plats i centrala Malmö efter att en man hittats skottskadad på lördagskvällen.
Polis och kriminaltekniker på plats i centrala Malmö efter att en man hittats skottskadad på lördagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT
Ingen har gripits för skjutningen.
Ingen har gripits för skjutningen.Foto: Johan Nilsson/TT

Under natten till söndag uppgav polisen att mannen är allvarligt men inte livshotande skadad. Någon ny information har sedan dess inte lämnats ut.

Polisen har bekräftat att en skottlossning ägt rum.

Annons

– Man har funnit tecken på det, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Ännu på söndagseftermiddagen var ingen misstänkt gripen, säger han.

Det var vid klockan 20.40 på lördagskvällen som larmet kom, när förbipasserande hittat den skadade mannen utanför ett parkeringsgarage i centrala Malmö.

De första polispatrullerna som kom till platsen ägnade sig åt akutsjukvård innan ambulanspersonalen kom dit och förde mannen vidare till sjukhus.

Polisen spärrade av platsen, samlade in vittnesuppgifter och knackade dörr. Platsen undersöktes sedan av tekniker och en vapenhund.

Polisen var senare under natten på plats vid sjukhuset.

– Där är vi främst för att vi vill säkra sådant som eventuella spår på målsägandens kläder, det kan var kulfragment eller annat, men vi vill också om möjligt få ytterligare information från målsägande, sade polisens presstalesperson Rickard Lundqvist natten till söndag.

Brottet utreds som mordförsök.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons