Annons
Nyheter

Misstänkt våldtäktsman greps när han snattade

Brott • Publicerad 29 juli 2021
Butikspersonal kände igen mannen från polisens bilder och slog larm. Arkivbild.
Butikspersonal kände igen mannen från polisens bilder och slog larm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man har häktats misstänkt för ett våldtäktsförsök i Sundbyberg och en våldtäkt i centrala Stockholm, meddelar polisen.

Den 20 juli överfölls en kvinna i ett soprum i Sundbyberg av en man som brottade ner henne och misshandlade henne. Kvinnan lyckades dock ta sig loss och vittnen kunde ta bilder på gärningsmannen.

Annons

Samma kväll våldtogs en kvinna i centrala Stockholm av en man, med samma signalement som den misstänkte i Sundbybergsfallet.

"I jakten på gärningsmannen visade ingripandepoliser bilder på den misstänkta för näringsidkare i närområdet och bad dem hålla utkik", skriver Stockholmspolisen på sin hemsida.

Vädjan bar frukt – två dagar senare tog en väktare fast en snattare i en mataffär i Sundbyberg. Personalen kände igen mannen från polisens bilder och slog larm, varpå han kunde gripas.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons