Annons

Misstänkta för mord i Boden begärda häktade

Brott • Publicerad 22 december 2019
De två män i 20-årsåldern som anhållits misstänkta för mordet på en 19-årig man i Boden i torsdags har enligt lokala medier begärts häktade. Arkivbild.
De två män i 20-årsåldern som anhållits misstänkta för mordet på en 19-årig man i Boden i torsdags har enligt lokala medier begärts häktade. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De två män i 20-årsåldern som anhållits misstänkta för mordet på en 19-årig man i Boden i torsdags har enligt lokala medier begärts häktade. Häktningsförhandlingarna ska hållas i Luleå tingsrätt på måndagen.

Det var vid 14-tiden på torsdagen som 19-åringen höggs ihjäl med ett stickvapen framför järnvägsstationen i Boden. Enligt vittnen ska minst två personer ha sprungit från platsen och de misstänkta greps inom kort.

Annons

Enligt NSD har en av de misstänkta tidigare dömts för stöld och brott mot knivlagen. Den andre mannen har dömts för ringa narkotikabrott.

Åklagaren säger att bedömningen är att det handlar om en intern uppgörelse och att det inte går att utesluta att det finns fler inblandade.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons