Annons
Nyheter

Misstänkta trädvandaler gripna i Malmö

Tre tonårspojkar har gripits, misstänkta för skadegörelse av träd i Malmö, rapporterar .
Brott • Publicerad 15 mars 2021
Tre tonårspojkar har gripits misstänkta för skadegörelse, efter tips från vittnen. Polisen utreder om de misstänkta kan kopplas till tidigare ärenden av det här slaget.
Tre tonårspojkar har gripits misstänkta för skadegörelse, efter tips från vittnen. Polisen utreder om de misstänkta kan kopplas till tidigare ärenden av det här slaget.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett vittne hade sett flera personer stå och riva av bark från träd i Bulltoftaparken och larmade polisen vid 20-tiden på måndagen.

Staden har en historik av den här typen av skadegörelse. Så när samtalet inkom blev det genast fart på Malmöpolisen.

Annons

– Vi skickar ett stort antal patruller till platsen och det leder till att vi griper tre tonårspojkar i närområdet, säger presstalespersonen Evelina Olsson till TT.

De misstänkta pojkarna har tagits in för förhör. När dessa kommer att hållas kan hon inte svara på.

– Det är lite annorlunda när det gäller så pass unga misstänkta. Men ambitionen är att göra det så snabbt som möjligt.

Polisen är tystlåten och vill i nuläget inte ge några detaljer om hur skadegörelsen har gått till.

Huruvida det kan röra sig om samma "trädvandaler" som har gäckat Malmöpolisen i flera månader, med runt 250 skadade träd på samvetet, är oklart.

– Än så länge är det alldeles för tidigt för att dra några slutsatser kring tidigare ärenden av det här slaget. Så det får utredas om de kan komma att misstänkas för fler fall, säger Evelina Olsson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons