Annons
Nyheter

Israel: Bennett ger fria tyglar efter nytt dåd

Israels premiärminister Naftali Bennett har gett armén och säkerhetstjänsten "full handlingsfrihet" för att få stopp på de dödliga attacker som skakar landet.
Israel • Publicerad 8 april 2022
Skottdådet inträffade på en gata i Tel Aviv med många barer och restauranger.
Skottdådet inträffade på en gata i Tel Aviv med många barer och restauranger.Foto: Ariel Schalit/AP/TT

I torsdags dödades två personer och minst åtta skadades då en person öppnade eld på en gata med många barer och restauranger i Tel Aviv.

Under fredagsmorgonen, svensk tid, meddelade israeliska myndigheter att den misstänkte skytten hade skjutits ihjäl av israelisk säkerhetstjänst Shin Bet.

Annons

"Den terrorist som utförde gårdagens väpnade attack i Tel Aviv har lokaliserats och neutraliserats", löd uttalandet.

"Stoppa terrorismen"

– Vi ger full handlingsfrihet till armén, Shin Bet och alla säkerhetsstyrkor för att stoppa terrorismen, säger Naftali Bennett.

Terrorstämplade Hamas, som styr i Gaza, och den väpnade militanta extremiströrelsen Islamiska jihad har båda välkomnat dådet men har inte tagit på sig ansvaret för det.

Israels försvarsminister Benny Gantz säger att "omkring 200 gripanden" har genomförts efter det senaste dådet och tillägger att om det krävs kommer man att "gripa tusentals".

Flera dåd

De senaste veckorna har det varit flera blodiga dåd i Israel, varav terrorrörelsen IS har tagit på sig flera av dem.

Den 29 mars sköts fem personer ihjäl i staden Bnei Brak, nära Tel Aviv. Två dagar tidigare sköts två gränspoliser till döds i staden Hadera i den norra delen av landet.

Den 22 mars dödades fyra personer och flera skadades när en knivbeväpnad man gick till angrepp i Beersheba i södra Israel.

Den 2 april dödade israeliska styrkor tre medlemmar i Islamiska jihad under en räd på den ockuperade Västbanken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons