Annons
Nyheter

Moderat KU-anmäler Löfven – trams enligt S

Den moderata riksdagsledamoten Edward Riedl anmäler statsminister Stefan Löfven (S) till konstitutionsutskottet (KU) efter ett uttalande om coronatester, rapporterar .
S anser att anmälan är tramsig.
Politik • Publicerad 5 juni 2020
Moderaterna KU-anmäler Stefan Löfven (S) efter ett uttalande i en intervju med Sveriges Radio. Arkivbild.
Moderaterna KU-anmäler Stefan Löfven (S) efter ett uttalande i en intervju med Sveriges Radio. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Enligt Moderaterna har Löfven i en intervju med Sveriges Radio vilselett allmänheten om testning av covid-19 när han felaktigt hävdade att regionerna ansvarar för att testa alla fyra prioriteringsgrupper.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Riedl i KU-anmälan enligt Aftonbladet.

Annons

Annelie Karlsson, gruppledare för (S) i riksdagen, menar att M ägnar sig åt oväsentligheter.

"När vanligt folk oroar sig för om jobbet ska försvinna eller för att någon i familjen ska bli smittad, ägnar sig Moderaterna åt trams. Vi är mitt uppe i en pandemi, och vårt gemensamma fokus borde även i fortsättningen vara att hindra smittspridning, säkra resurser till sjukvården och rädda jobb och företag. Jag blir ärligt talat besviken över att Moderaterna vill flytta debatten till att handla om något annat, även om jag kanske inte är helt förvånad", skriver hon i en kommentar till TT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons