Annons
Nyheter

Monacos furste prisas i Göteborg

Natur • Publicerad 5 maj 2022
Furst Albert II av Monaco var på torsdagen på besök i Göteborg - och släppte bland annat ut en gräsand som rehabiliterats efter att ha hittats skadad.
Furst Albert II av Monaco var på torsdagen på besök i Göteborg - och släppte bland annat ut en gräsand som rehabiliterats efter att ha hittats skadad.Foto: Adam Ihse/TT

Genom sin stiftelse har han donerat hundratals miljoner kronor till olika miljöprojekt, bland annat för att rädda haven.

På torsdagen var furst Albert II av Monaco i Göteborg för att ta emot ett hederspris från djur- och naturorganisationen Perfect world foundation.

Annons

"Prinsen tilldelas utmärkelsen för sitt engagemang och arbete med att sprida kunskap för att rädda våra hav och minska effekterna av klimatförändringar", säger Ragnhild Jacobsson, vd och medgrundare av organisationen, i ett pressmeddelande.

Organisationen vill bland annat uppmärksamma problemet med så kallade spöknät och annan förlorad fiskeutrustning. Därför fick fursten under sitt besök släppa ut en gräsand, som rehabiliterats efter att ha hittats skadad med en fiskekrok i näbben.

Tidigare har bland andra Greta Thunberg, David Attenborough och Jane Goodall fått hederspriset.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons