Annons
Nyheter

Mord på flicka i Danmark löst efter 29 år

I juni 1995 hittades en sjuårig flicka våldtagen och mördad i Köpenhamn. 29 år senare meddelar polisen att hennes mördare tros vara identifierad. Mannen är dock död sedan tolv år tillbaka.
Danmark • Publicerad 7 juni 2024
Brian Belling vid Köpenhamnspolisen under en pressträff.
Brian Belling vid Köpenhamnspolisen under en pressträff.Foto: Emil Nicolai Helms/AP/TT

Mordet på den sjuåriga flickan, som skakade en hel nation, skedde i ett bostadshus i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn den 13 juni 1995.

Fallet har hittills varit ouppklarat, men med förbättrade möjligheter till DNA-analys har polisen nu kunnat identifiera en misstänkt gärningsman – som dog 2012.

Annons

Mannen har enligt polisen varit misstänkt för mordet i flera år. Den nya bevisningen är tillräcklig för att åklagaren ska kunna betrakta fallet som löst och lägga ned det, enligt Brian Belling vid Köpenhamnspolisen.

Flickans familj fick beskedet på torsdagsförmiddagen, berättar Belling.

– Det är en familj som har levt med sorg i riktigt många år. Det var ändå en viss lättnad att veta vem vi misstänker att gärningsmannen är, säger han.

Huruvida mannen kände flickan, och om han kan kopplas till andra brott, vill Belling inte svara på.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons