Annons
Nyheter

Mordmisstänkta svenskar utlämnas till Danmark

Två svenska män har utlämnats till Danmark misstänka för att ha skjutit ihjäl en 36-årig man från Sverige i Köpenhamn.
Polisen tror att det finns en koppling till Malmös kriminella gängmiljö.
Danmark • Publicerad 9 mars 2022
Totalt tre personer har gripits i Sverige som misstänkta för inblandning i ett mord i Köpenhamn den 4 februari. Två av dem har frivilligt gått med på utlämning. Arkivbild.
Totalt tre personer har gripits i Sverige som misstänkta för inblandning i ett mord i Köpenhamn den 4 februari. Två av dem har frivilligt gått med på utlämning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Även en dansk man har begärts utlämnad, men han motsätter sig detta. Trion – 18, 20 och 35 år gamla – har varit häktad i Sverige en tid misstänkta för bland annat tre sprängdåd i Malmö, skriver svensk polis på sin hemsida.

När 18-åringen och 35-åringen ställdes inför häktningsdomare i Köpenhamn under onsdagen uppgav åklagaren Jakob Nielsen att de båda är del av en kriminell gruppering i Malmö som var eller är i konflikt med ett annat gäng från staden.

Annons

Under förhandlingen ska det även ha framkommit att det var 35-åringen som ska ha gett 18-åringen och 20-åringen order om att mörda den 36-årige mannen på öppen gata i Köpenhamnsstadsdelen Vesterbro den 4 februari, rapporterar Sydsvenskan.

– En av de två yngre personerna skjuter honom med flera skott och han faller till marken medan skyttarna flyr söderut, säger Knud Hvass, chef för Köpenhamnspolisens avdelning mot organiserad brottslighet, till tidningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons