Annons
Nyheter

Musk säkrar mer pengar till Twitterköp

Ekonomi • Publicerad 5 maj 2022
Teslagrundaren Elon Musk framträdde i måndags på en gala vid The Metropolitan Museum of Art.
Teslagrundaren Elon Musk framträdde i måndags på en gala vid The Metropolitan Museum of Art.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Elon Musk har säkrat ytterligare 7,1 miljarder dollar till finansieringen av sitt köp av Twitter. Men det saknas fortfarande många miljarder innan köpesumman på totalt 44 miljarder dollar är hemma.

21 miljarder dollar måste upp på bordet i egen finansiering, vid sidan av lån som han har säkrat. Sedan tidigare har han sålt Tesla-aktier för 8,5 miljarder dollar som en del av det egna kapital han behöver stoppa in, men det blir inget mer av den varan, har han meddelat.

Han har bland annat erbjudit nuvarande aktieägare i Twitter att stå kvar som ägare i det privatägda sociala medier-företaget, men då utanför börsen. Och enligt Wall Street Journal har han lovat att åter sätta Twitter på börsen om några år, som en morot för de ägare som skulle kunna tänka sig att sitta kvar i Twitterbåten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons