Annons
Nyheter

Myanmar öppnar för turister

Myanmar • Publicerad 12 maj 2022
Turister besöker antika tempel i Myanmar i oktober 2019. Nu vill juntan återigen öppna upp landet för turister.
Turister besöker antika tempel i Myanmar i oktober 2019. Nu vill juntan återigen öppna upp landet för turister.Foto: Aung Shine Oo/AP/TT

Juntan i Myanmar kommer från den 15 maj återigen att tillåta turister att söka visum till landet. Landet stängde sina gränser för besökare i början av coronapandemin i mars 2020 i ett försök att förhindra smittspridning.

Men människorättsgrupper avråder turister från att besöka landet.

Annons

"Även om utländska besökare undviker hotell och transportmedel som ägs av militären i Myanmar och dess anhängare kommer de fortfarande att finansiera juntan genom visumavgifter, försäkringar och skatter", uppger gruppen Rättvisa för Myanmar.

Militärjuntan tog makten i landet den 1 februari förra året. Sedan dess har över 1 800 människor dödats och 13 000 gripits, enligt en lokal observatörsgrupp.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons