Annons
Nyheter

Nära färjekrock – fängelse för sjöfylleri

Brott • Publicerad 3 maj 2020
En man i Göteborg döms till fängelse för grovt sjöfylleri efter det att han varit nära att krocka med färjan Älvsnabben. Arkivbild.
En man i Göteborg döms till fängelse för grovt sjöfylleri efter det att han varit nära att krocka med färjan Älvsnabben. Arkivbild.Foto: ADAM IHSE / TT

En man som var nära att krocka sin segelbåt med färjan Älvsnabben i Göteborg döms till fängelse för grovt sjöfylleri, skriver Göteborgs-Posten.

Det var i höstas som en man i 40-årsåldern styrde sin segelbåt rakt mot passagerarfärjan i Göteborgs hamn.

Annons

Älvsnabbens kapten lade märke till att segelbåten befann sig på fel sida i farleden och att det inte verkade som att föraren hade sett färjan. Han tutade på båten som då ändrade kurs.

"När han passerar min färja är vi en halvmeter ifrån varandra", säger kaptenen i förhör.

Segelbåten var nära att köra in i färjan ytterligare en gång och Kustbevakningen larmades.

Mannen som styrde båten hade en alkoholkoncentration i blodet på 1,98 promille.

"Hur påverkad jag än är … När jag styr blir jag nykter om jag så har fyra promille", säger mannen i förhör.

Mannen är tidigare dömd till fängelse i tre månader för rattfylleri och eftersom han har återfallit i trafikonykterhetsbrott under pågående prövotid döms han nu till en månads fängelse för grovt sjöfylleri.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons