Annons
Nyheter

Nasdaq pausar planer på handel utan samtycke

Ekonomi • Publicerad 6 juni 2022
Nasdaq pausar planer på att erbjuda handel med aktier på NGM efter Konkurrensverkets beslut. Arkivbild.Foto: Erik Simander / TT

Börsoperatören Nasdaq pausar sina planer på att erbjuda handel med aktier som är noterade på konkurrenten NGM:s marknadsplats Nordic SME, rapporterar Dagens industri. Beslutet kommer sedan Konkurrensverket i fredags tillfälligt förbjöd Nasdaq att erbjuda det om inte bolagen gett sitt samtycke, med hot om vite på 50 miljoner kronor.

"Vi har tagit del av Konkurrensverkets tillfälliga beslut och kommer följaktligen inte att lansera detta initiativ den 8 juni. Från Nasdaqs sida ser vi även fortsatt att ökad konkurrens gynnar alla investerare. Vi känner oss trygga med vår bedömning av rättsläget och gällande regelverk", skriver Nasdaqs kommunikationschef i Europa, David Augustsson, till Di.

Annons

Enligt Konkurrensverket hade Nasdaqs planer kunnat skada både emittenter och noteringsmarknaden för små och medelstora företag och i synnerhet småbolagsbörsen NGM.

"Nasdaq har i egenskap av sin dominerande ställning ett särskilt ansvar att inte agera på ett sätt som riskerar att skada konkurrensen", sade Konkurrensverkets generaldirektör Rikard Jermsten i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons