Annons
Nyheter

Nattens händelser Skåne

Tre män greps vid en festlokal i Anderslöv, misstänkta för våld mot tjänsteman.
Publicerad 26 november 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Annons

Blekinge

En man misstänks för rån, sedan han ska ha tagit kläder från en källare i centrala Karlskrona.

Mannen ska ha frihetsberövats av polis under natten, efter en anmälan om att mannen berett sig tillträde till en källare och tagit kläder.

En person ska ha upptäckt detta och försökt ta tillbaka klädesplagg, men då ska mannen ha delat ut ett slag mot personen.

Räddningstjänsten larmades om en bilbrand i Olofström strax före kl 03.30. Enligt SOS Alarm ska en väktare ha upptäckt branden på Ingenjörsgatan, som kunde släckas snabbt. Det finns inga rapporter om personskador.

Sverige

Tre personer har blivit knivskurna vid ett bråk utomhus i centrala Stockholm. Ett tiotal personer var inblandade i bråket, har framkommit efter vittnesförhör.

De knivskurna var kontaktbara när de fördes med ambulans till sjukhus och kommer att förhöras, uppger polisen. Det är fortfarande oklart vad som ligger bakom. Ingen har gripits.

– Förundersökning om försök till mord är inledd, säger Nicklas Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen. (TT)

Annons

Antalet skolor som krävs på skadestånd för att inte ha gjort tillräckligt när elever mobbats ökar. Barn- och elevombudet har hittills i år utkrävt runt 80 skadestånd, mot knappt 60 under hela förra året, rapporterar SR Ekot.

Samtidigt tecknar fler kommuner en tilläggsförsäkring för att få ersättning i samband med krav på skadestånd.

Barn- och elevombudet Caroline Dyrefors Grufman tycker att pengarna borde läggas på förebyggande arbete i stället. (TT)

Världen

Sju människor har hittats döda i ett hamnområde i Rio de Janeiro i Brasilien. De ska ha dödats i en sammandrabbning mellan olika knarklangare.

Polisen har gripit 13 människor i en stor insats i området Complexo do Caju i mångmiljonstaden, misstänkta för att ha varit inblandade i skjutningen. Utredningen får visa vem som sköt på vem, säger polisen.

Ett stort antal vapen, handgranater och ammunition har beslagtagits. (TT)

Vicechefen för iranska revolutionsgardet varnar Europa för att räckvidden för iranska robotar kan utökas till över 200 mil om landet hotas, rapporterar nyhetsbyrån Fars.

Att Iran har hållit nere räckvidden handlar inte om bristande teknik utan om strategi, enligt brigadgeneral Hossein Salami.

– Än så länge har vi inte känt att Europa är ett hot, så därför har vi inte utökat räckvidden. Men om Europa blir ett hot, så kan vi göra det, säger han. (TT)

Cecilia Karlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons