Annons
Nyheter

Nattlig skjutövning ledde till kokainfynd

Brott • Publicerad 4 december 2022
En nattlig skjutövning utanför Uppsala slutade med att polisen hittade drygt tre kilo kokain. Arkivbild.
En nattlig skjutövning utanför Uppsala slutade med att polisen hittade drygt tre kilo kokain. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En nattlig skjutövning utanför Uppsala slutade med att polisen hittade drygt tre kilo kokain. Nu döms en man i 25-årsåldern till 6,5 års fängelse, skriver Upsala Nya Tidning.

En oktobernatt observerades en skåpbil på väg mot en bergtäkt. En stund senare hördes flera skott innan skåpbilen återvände och började köra mot Uppsala.

Annons

När polisen stoppade fordonet kort därpå visade föraren tecken på att vara narkotikapåverkad. I bilen hittades en pistol gömd. Polisen upptäckte därefter tomhylsor på marken i bergtäkten och måltavlor med skotthål.

Mannen nekade till att ha använt pistolen och sade i förhör att han inte visste hur den hamnat i bilen.

Vid en husrannsakan i mannens bostad hittades mer än tre kilo kokain. Han har erkänt innehavet, men säger att han förvarade narkotikan åt andra.

Mannen döms för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons