Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen backade – Essity vinnare

Börs • Publicerad 4 mars 2021
Essity var det storbolag som det gick bäst för på Stockholmsbörsen under torsdagens handel. Arkivbild.
Essity var det storbolag som det gick bäst för på Stockholmsbörsen under torsdagens handel. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Stockholmsbörsen backade under torsdagens handel och avslutade på minus. Det breda OMXS-indexet sjönk 0,7 procent, och storbolagslistan OMXS30 sjönk 0,4 procent.

Drygt hälften av de 30 storbolagen på OMXS30 steg under torsdagen. Hygienbolaget Essity gick allra bäst med en uppgång på 2,1 procent. Det gick även bra för Handelsbanken och SEB som steg 1,8 och 1,7 procent vardera.

Annons

Sämre gick det för gruvbolaget Boliden som tappade 4,3 procent. Livekasinoleverantören Evolution hade också en dålig dag på börsen, och avslutade på minus 4,1 procent.

Handeln var något muntrare på de ledande Europabörserna, även om den gick mestadels i moll. Londonbörsen backade 0,3 procent, Frankfurtbörsen backade 0,1 procent och Parisbörsen rörde sig i sidled.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons