Annons
Nyheter

Nibes vd: Coronasituationen hanterbar

Ekonomi • Publicerad 14 maj 2020
Nibes vd Gerterid Lindquist ser coronaeffekter i andra kvartalet, men räknar med att situationen blir hanterbar. Arkivbild
Nibes vd Gerterid Lindquist ser coronaeffekter i andra kvartalet, men räknar med att situationen blir hanterbar. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Värmepumptillverkaren Nibe redovisar en vinst före skatt på 574 miljoner kronor för årets första kvartal. Det är ett vinstlyft på 8 procent och kan jämföras med vinsten på 532 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol.

Omsättningen lyfte till 6,3 miljarder kronor, från 5,8 miljarder ett år tidigare.

Annons

Nibe har på grund av coronapandemin och restriktioner i vissa länder stängt ned några av sina produktionsanläggningar under kvartalet.

"Medan vi under första kvartalet påverkats i relativt liten omfattning av utbrottet är vår bedömning att vi under kvartal två kommer att påverkas i större utsträckning men situationen bedöms ändå kunna bli hanterbar, vilket andra kvartalets inledning också indikerar", skriver vd Gerterid Lindquist i en vd-kommentar i delårsrapporten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons