Nyheter

Nibes vd: Coronasituationen hanterbar

Ekonomi • Publicerad 14 maj 2020
Nibes vd Gerterid Lindquist ser coronaeffekter i andra kvartalet, men räknar med att situationen blir hanterbar. Arkivbild
Nibes vd Gerterid Lindquist ser coronaeffekter i andra kvartalet, men räknar med att situationen blir hanterbar. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Värmepumptillverkaren Nibe redovisar en vinst före skatt på 574 miljoner kronor för årets första kvartal. Det är ett vinstlyft på 8 procent och kan jämföras med vinsten på 532 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol.

Omsättningen lyfte till 6,3 miljarder kronor, från 5,8 miljarder ett år tidigare.

Nibe har på grund av coronapandemin och restriktioner i vissa länder stängt ned några av sina produktionsanläggningar under kvartalet.

"Medan vi under första kvartalet påverkats i relativt liten omfattning av utbrottet är vår bedömning att vi under kvartal två kommer att påverkas i större utsträckning men situationen bedöms ändå kunna bli hanterbar, vilket andra kvartalets inledning också indikerar", skriver vd Gerterid Lindquist i en vd-kommentar i delårsrapporten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.