Annons
Nyheter

Nigerias megastad lättar på coronaåtgärder

Nigeria inför lättnader i de hårda restriktionerna och lyfter delvis det omfattande utegångsförbud som införts för att stoppa spridningen av covid-19. Lättnaderna rör huvudstaden Abuja och mångmiljonstaden Lagos.
Nigeria • Publicerad 4 maj 2020
Nigeria lättar på utegångsförbudet i mångmiljonstaden Lagos.
Nigeria lättar på utegångsförbudet i mångmiljonstaden Lagos.Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Nigeria införde omfattande åtgärder i Abuja och Lagos samt delstaten Ogun den 30 mars. Undantag från utegångsförbudet tilläts vid nödvändiga matvaruinköp och medicinska ärenden.

I förra veckan meddelade president Muhammadu Buhari att restriktioner skulle lättas i övriga delar av landet, men att nattligt utegångsförbud, obligatoriska munskydd på allmänna platser och förbud mot icke-nödvändiga resor mellan delstater skulle kvarstå.

Annons

Utfasningen av de kvarvarande restriktionerna ska göras de närmaste sex veckorna.

Nigeria, med omkring 200 miljoner invånare, har bekräftat 87 dödsfall enligt beräkningar på måndagen

Men landets medicinska sammanslutning varnar för att lättnaderna på åtgärderna kommer för tidigt, och att smittspridningen kan ta fart. Av landets invånare har knappt 18 000 provtagningar gjorts, med omkring 2 500 bekräftade fall av covid-19.

Även Rwanda, Namibia och Zimbabwe lättade på restriktioner för att förhindra smittspridning på måndagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons