Annons
Nyheter

Nintendo lovar fria reparationer

Ekonomi • Publicerad 4 april 2023
Nintendo lovar fixa krånglande Switch-konsoler. Arkivbild.
Nintendo lovar fixa krånglande Switch-konsoler. Arkivbild.Foto: Shuji Kajiyama/AP/TT

Efter tiotusentals klagomål kryper nu japanska Nintendo till korset. Europeiska Nintendo Switch-ägare ska få fria reparationer.

Beskedet har lämnats av Nintendo ihop med flera europeiska konsumentorganisationen (BEUC) liksom EU. Bakgrunden är att konsolens små tillhörande handkontroller haft stora problem. Efter ett tag slutar helt enkelt styrspakarna att fungera för många användare vilket exempelvis gör att spelkaraktärer rör sig okontrollerbart över skärmen.

Annons

Enligt BEUC har problemet varit så vanligt att nio av tio konsoler var obrukbara efter två år. Totalt har det kommit in 25 000 klagomål.

Hårdvarustrul för spelkonsoler är inget nytt. För drygt tio år sedan var det Microsoft som var i strålkastarljuset efter att deras Xbox 360 frustrerade användare med att krascha och uppvisa "röd dödsring" (red ring of death).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons