Nyheter

Nordiska bokstäver klara i resa mot brexit

En brittisk EU-vän som kör runt hela Europa för att skriva "Stop brexit" över världsdelens karta med sitt gps-spår har nu fullbordat "o" och "p" i Norge, Finland och Sverige.
Brexit • Publicerad 11 augusti 2018
En av Andy Pardys bilder från resan, vid Geirangerfjorden i Norge.
En av Andy Pardys bilder från resan, vid Geirangerfjorden i Norge.Foto: AFP/therogueconsultant.com

"Jag hoppas nå Helsingfors lördag eftermiddag", skriver 28-årige Andy Pardy, på Twitter känd som The Rogue Consultant.

Resan i en VW-buss är en protest mot det planerade brittiska EU-utträdet, och väntas ta honom till över 25 länder.…

Av kartorna på Pardys hemsida framgår att han började på hemmaplan, med ett "s" som ringlar sig från Skottland via Irland ner till Cornwall. "T" sträcker sig från Göteborg upp i Norge, "o" går genom norska och svenska fjäll, medan "p" når långt upp norr om både Finland och Sverige.

Nu återstår ordet "brexit", som börjar med "b" på Iberiska halvön och slutar med ett "t" i Baltikum. Av praktiska skäl skriver han dock det baklänges, alltså med början en färjeresa söderut från Helsingfors.

– Rätten att åka på upptäcktsfärd, och att leva och jobba i Europa utan jobbig byråkrati, är ett enormt privilegium, säger Pardy.

– Det vore så synd om det blir svårare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.