Annons
Nyheter

Nordiska ministrarna i klimatmöte

Politik • Publicerad 3 maj 2022
Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S). Arkivbild.
Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S). Arkivbild.Foto: Lars Schröder/TT

Nordens miljö- och klimatministrar möts i dag i Oslo. De ska bland annat diskutera biologisk mångfald, klimat och framtagandet av ett rättsligt bindande globalt avtal mot plastföroreningar.

Vid mötet ska de också anta en deklaration om grön sjöfart och en deklaration med politiska budskap, detta inför förhandlingar vid FN:s konferens om biologisk mångfald vid COP15.

Annons

"De nordiska länderna spelar en viktig roll i många internationella förhandlingar på miljö- och klimatområdet. Det är därför mycket positivt att vi träffas och diskuterar hur vi kan agera tillsammans", säger klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) i en kommentar.

Ministrarna ska dessutom diskutera hur de nordiska länderna kan samarbeta för ökad ambition inför FN:s klimattoppmöte COP27 i Egypten i november.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons