Annons
Nyheter

Nordkorea hotar syd med kärnvapen

Nordkorea • Publicerad 5 april 2022
Kim Yo-Jong, syster till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, säger att landet kommer att utplåna Sydkoreas armé ifall Nordkorea provoceras militärt. Arkivbild.
Kim Yo-Jong, syster till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, säger att landet kommer att utplåna Sydkoreas armé ifall Nordkorea provoceras militärt. Arkivbild.Foto: Lee Jin-Man/AP/TT

Nordkorea varnar Sydkorea för att provocera sin granne i norr.

– Om Sydkorea väljer att gå in i en militär konfrontation med oss, kommer vår kärnvapenstyrka oundvikligen att utföra sin plikt, säger Kim Yo-Jong, syster till diktatorn Kim Jong-Un enligt den statliga nyhetsbyrån KCNA.

Annons

Nordkorea har den senaste tiden intensifierat sina robottester. Sydkorea har i sin tur svarat med att avfyra egna robotar och säga att man har förmågan att träffa mål var som helst i Nordkorea om man ser tydliga tecken på att grannlandet förbereder att avfyra en robot.

En sådan attack vore dock "ett väldigt stort misstag," enligt Kim Yo-Jong, vars varning till grannen i syd var den andra på bara några dagar.

Hon säger att den främsta uppgiften för Nordkoreas militär är att agera avskräckande, men att kärnvapen kommer att användas för att "utplåna fiendens väpnade styrkor vid ett anfall".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons