Annons
Nyheter

Norsk matkedja slutar sälja Kronfågel

Ekonomi • Publicerad 7 september 2021
Det är inte första gången Kronfågel kritiseras för sin djurhantering. Nu väljer den norska livsmedelskedjan Meny att ta bort produkter från Kronfågel ur sortimentet efter Aftonbladets avslöjanden om djurplågeri. Arkivbild.
Det är inte första gången Kronfågel kritiseras för sin djurhantering. Nu väljer den norska livsmedelskedjan Meny att ta bort produkter från Kronfågel ur sortimentet efter Aftonbladets avslöjanden om djurplågeri. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Den norska livsmedelskedjan Meny tar bort produkter från svenska Kronfågel från butikshyllorna efter Aftonbladets avslöjanden om djurplågeri. Det handlar om ett parti frysta kycklingfiléer som nu skickas tillbaka till Kronfågel.

– Meny accepterar inte att djur behandlas dåligt, säger Nina Horn Hynne, kommunikationschef på Meny, till tidningen.

Annons

Beslutet har fattats på grund av osäkerhet kring behandlingen av djuren i Kronfågels verksamhet, enligt Horn Hynne.

Meny driver över 180 matbutiker i Norge och är landets största livsmedelskedja.

Enligt Aftonbladets granskning skadas många kycklingar redan på väg till slakten på grund av ovarsam hantering i transporten. Tidigare i år avslöjade Aftonbladet att kycklingar skållades till döds i Kronfågels verksamhet.

Kronfågel ingår i börsnoterade Scandi Standard. Bolaget aktie sjunker knappt en procent på Stockholmsbörsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons