Annons
Nyheter

Norska stugägare vädjar till ambassadören

Politik • Publicerad 2 mars 2021
Norska stugägare vill få stöd från den svenska ambassadören i Oslo för att få resa till sina hus. Arkivbild.
Norska stugägare vill få stöd från den svenska ambassadören i Oslo för att få resa till sina hus. Arkivbild.Foto: Torstein Bøe/NTB/TT

Norska medborgare som har fritidshus i Sverige kräver att få korsa gränsen. Genom en nybildad förening vädjar de till Sveriges ambassadör i Oslo att försöka lösa detta på diplomatisk väg.

Arbetspendlare har dispens att korsa gränsen och det anser sig stugägarna också ha rätt till, så att de kan sköta om sina hus.

Annons

"Vi upplever att det har gått politik i en sak som är av stor praktisk betydelse för de norska ägarna av fler än 12 000 fritidsbostäder i Sverige", skriver föreningen Norske Torpare i ett pressutskick.

Norrmännen vill därtill att man på den norska sidan tummar på karantänskravet vid inresa. Så länge man bara övernattar i sin egen bostad borde det vara okej, lyder resonemanget.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons