Annons
Nyheter

Nu går startskottet för Kristianstadsbladets och Norra Skånes nya samarbete

En större redaktion och en tidning i två editioner. Så blir resultatet när Kristianstadsbladet och Norra Skåne går samman. Nu går startskottet, något som firades med en kick off under veckan.
Nordöstra Skåne • Publicerad 24 september 2021
Stora delar av den nya enade redaktionen samlades i Hässleholms kulturhus i veckan, med provtrycket för den nya Norra Skåne.
Stora delar av den nya enade redaktionen samlades i Hässleholms kulturhus i veckan, med provtrycket för den nya Norra Skåne.Foto: Lasse Ottosson

Samarbetet mellan Norra Skåne och och Kristianstadsbladet är redan igång. Tillsammans får man en större redaktion och bättre möjlighet att satsa på lokal journalistik.

På Norra Skåne behåller man de 14 redaktionella tjänsterna och det blir inte heller några förändringar i personalstyrkan på Kristianstadsbladet. Lokalredaktionerna kommer finnas kvar på samtliga fem orter – i Kristianstad, Hässleholm, Osby, Östra Göinge och Bromölla. Det innebär en förstärkning på flera av orterna.

Annons

– Vi kommer att få en mycket större kraft än tidigare med en större enad redaktion och det innebär bland annat att vi har resurser att göra större granskningar. Vi ser startskottet som mycket positivt och känner ett det blir ett bra samarbete som vi ser fram emot. Den stora vinnaren är våra läsare där både Kristianstadsbladet och Norra Skåne blir bättre produkter, säger Jörgen Svensson, chefredaktör för Kristianstadsbladet.

Ett provtryck av den nya Norra Skåne har gjorts och resultatet togs emot positivt av medarbetarna. Fokus ligger fortsatt på Hässleholm och Osby, som ligger Norra Skånes läsare närmast.

– Det blir en Norra Skåne deluxe. Samma fylliga och kvalitativa bevakning från våra kärnområden Hässleholm, Osby och Östra Göinge. Samtidigt breddar och spetsar vi med allt det bästa från Kristianstad. I den fylligare och tjockare tidningen och på webben kommer vi verkligen att leva upp till epitetet hela nordöstra Skånes tidning, säger Marika Höghäll, sportchef på Norra Skåne, som varit med och tagit fram provtrycket.

På lördagen kommer du ha möjlighet att se det nya provtrycket och träffa delar av redaktionen. De kommer att befinna sig på Stortorget i Hässleholm mellan klockan 10.00 och 15.00.

– Där kommer vi att prata tidning och att möta våra läsare, säger redaktionschefen på Norra Skåne, Katarina Bexell.

Henrik NordellSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons