Annons
Nyheter

Nu ska samtliga Wuhanbor coronatestas

Coronaviruset • Publicerad 12 maj 2020
En boende i Wuhan på cykeltur några dagar efter att karantänen hävts. Nu ska samtliga jättestadens invånare testas. Arkivbild.
En boende i Wuhan på cykeltur några dagar efter att karantänen hävts. Nu ska samtliga jättestadens invånare testas. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Under söndagen och måndagen rapporterades sex nya fall av covid-19 i kinesiska Wuhan, staden där coronaviruset tros ha tagit steget från djur till människa och pandemin tog sin början.

Fallen var de första sedan jättestaden efter 76 dagars karantän öppnade igen den 8 april. Nu planerar lokala myndigheter att låta testa samtliga de runt elva miljoner invånarna, rapporterar statliga kinesiska medier.

Annons

"Varje distrikt bör planera och förbereda för att genomföra nukleinsyratest på hela befolkningen inom tio dagar", heter det i påbudet från stadsledningen.

Kina har i hög utsträckning lyckats få smittspridningen under kontroll men de senaste veckorna har viruskluster rapporterats längs gränsen mot Ryssland i nordost och rädslan för en andra våg är stor.

Av de totalt 4 637 dödsfall som Kina rapporterat sedan viruset först identifierades i december har 3 869 inträffat i Wuhan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons