Annons
Nyheter

Ny pressekreterare i Vita huset

USA • Publicerad 6 maj 2022
Karine Jean-Pierre blir Vita husets nya pressekreterare. Hittills har hon haft posten som biträdande pressekreterare. Arkivbild.
Karine Jean-Pierre blir Vita husets nya pressekreterare. Hittills har hon haft posten som biträdande pressekreterare. Arkivbild.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Karine Jean-Pierre tar över som pressekreterare i Vita huset när Jen Psaki slutar nästa vecka.

Beskedet gavs på torsdagen i ett uttalande av president Joe Biden, som hyllar den 44-åriga Jean-Pierre och säger att hon har "den erfarenhet, begåvning och integritet som krävs för detta svåra jobb".

Annons

Jean-Pierre har tidigare haft posten som biträdande pressekreterare. Även avgående Jen Psaki uttrycker sig uppskattande om sin efterträdare.

– Hon blir den första svarta kvinnan och den första öppna hbtq-personen som kommer att ha jobbet som Vita husets pressekreterare.

Psaki lämnar sitt jobb den 13 maj, och enligt amerikanska medieuppgifter ska hon inom kort börja arbeta hos nyhetsbolaget MSNBC.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons