Annons

Ny skadegörelse på bad – fler väktare sätts in

Säsongen har inte startat. Men Tollarps friluftsbad har redan vandaliserats fyra gånger i år. Nu diskuterar kommunen att sätta upp övervakningskameror.
Tollarp • Publicerad 3 juni 2020 • Uppdaterad 8 juni 2020
Badsäsongen står för dörren, men redan innan friluftsbadet i Tollarp öppnat har det drabbats av skadegörelse.
Badsäsongen står för dörren, men redan innan friluftsbadet i Tollarp öppnat har det drabbats av skadegörelse.Foto: Peter Malmgren

Kommunen har nu beslutat att utöka sin väktarbevakning kring badet och skolan i Tollarp. Men Torbjörn Fridh, driftledare på tekniska förvaltningen, ser gärna att ortsborna hjälper till.

– Jag vill berätta för Tollarpsborna hur det går till. Vi behöver hjälp att hålla koll i området. Vi kan inte ha bevakning dygnet runt, säger han.

Annons

Hittills i år har staketet som omger badet rivits ner eller klippts upp fyra gånger och ungdomar har tagit sig in för att tjuvbada. Byggnaderna har vandaliserats och glassplitter ligger på botten av bassängen.

Redan vid tekniska förvaltningens första besök i år gjordes en dyster upptäckt. I den djupa delen av den då tomma bassängen hade någon dumpat en toppmatad frysbox och en stereoanläggning.

– Att klippa upp staketet är förenat med livsfara. Vad händer när det är hål i staketet och ett litet barn kommer förbi och ser att det är vatten i bassängen?

Vad kostar reparationerna?

– Det är hundratusentals kronor av skattepengarna som går till bevakning och att reparera skadorna på Tollarpsbadet. Vi har även haft flera fall av skadegörelse på skolan samt en anlagd brand i ett garage på idrottsplatsen där värden för cirka 1,5 miljoner gick till spillo, säger Torbjörn Fridh.

– Vi diskuterar att sätta upp övervakningskameror. Jag hade ett möte med kommunens säkerhetschef Andreas Poppius på onsdagsförmiddagen.

Tollarpsbadet öppnar för säsongen 13 juni.

Fakta

Då öppnar friluftsbaden

Arkelstorpsbadet: 13 juni.

Forsakarsbadet: 13 juni.

Gamlegårdsbadet: 12 juni.

Huarödsbadet: 13 juni.

Kantarellbadet: 6 juni.

Tollarpsbadet: 13 juni.

Torsebrobadet: 12 juni.

Väbadet: 13 juni.

Källa: Kristianstads kommuns hemsida.

Mikael HallqvistSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons