Annons
Nyheter

Ny vårdmiss: Dement skickades ensam för vård

Vård och omsorg • Publicerad 15 maj 2021
Inspektionen för vård och omsorg ska granska den kommunala omsorgen i Tanum på nytt. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg ska granska den kommunala omsorgen i Tanum på nytt. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En demenssjuk person i Tanums kommun fick åka till sjukhus ensam, då personalen vid dennes särskilda boende inte ansåg sig ha möjlighet att följa med, rapporterar P4 Väst. Kommunens omsorgsarbete behöver därför granskas för andra gången på kort tid.

Händelsen ägde rum i mars och den demenssjuka personen behövde få vård efter att ha ramlat på boendet.

Annons

För bara några veckor sedan uppmärksammades det hur personal vid ett annat kommunalt boende i Tanum lämnat en funktionshindrad man med covidsymptom och feber ensam på en akutmottagning med en lapp runt halsen.

Precis som i det fallet ska Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) nu granska kommunens arbete.

– Vi tänkte att detta aldrig skulle kunna inträffa igen eftersom vi har gått igenom det så grundligt, men här ser vi ju att vi behöver göra en grundläggande utbildningsinsats, säger Åsa Engedotter, tillförordnad socialchef i Tanum, till radion.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons