Annons
Nyheter

Nya gripanden i Venezuela

Venezuela • Publicerad 10 maj 2020
Venezuelas riksåklagare Tarek William Saab på en presskonferens om förra helgens påstådda kuppförsök.
Venezuelas riksåklagare Tarek William Saab på en presskonferens om förra helgens påstådda kuppförsök.Foto: Matias Delacroix/AP/TT

Ytterligare tre personer har gripits i Venezuela misstänkta för delaktighet i förra helgens påstådda kuppförsök mot regimen i Caracas, enligt landets president Nicolás Maduro.

Sammanlagt har nu 34 personer frihetsberövats i samband med utredningen av händelsen, då en grupp påstådda legosoldater försökte ta sig in i Venezuela sjövägen i närheten av Caracas internationella flygplats.

Annons

– Vi har letat minutiöst efter alla inblandade, och vi kommer att fånga dem alla, säger Maduro i ett tv-tal.

Den misslyckade "invasionen", som den venezuelanske ledaren jämfört med Grisbuktsinvasionen 1961, är omgärdad av frågetecken. En amerikansk exmilitär som numera är verksam i säkerhetsbranschen har tagit på sig operationen. Ett hemligt dokument publicerat av The Washington Post tidigare i veckan ger dock vid handen att även en rådgivare till oppositionsledaren Juan Guaidó varit inblandad i planerna, åtminstone på ett tidigt stadium.

Guaidó nekar själv till inblandning, liksom USA och Colombia, som också pekats ut av Maduro.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons