Annons
Nyheter

Kursfall på ledande Asienbörser

Det var överlag nedåt på ledande Asienbörser i fredagens handel. Men börserna i Fastlandskina går mot strömmen och både gas- och oljepriser fortsätter nedåt efter topparna tidigare i veckan.
Börs • Publicerad 11 mars 2022
Tokyobörsens Nikkei 225-index sjunker i fredagshandeln. Arkivbild.
Tokyobörsens Nikkei 225-index sjunker i fredagshandeln. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Tokyobörsens Nikkei 225-index avslutade veckan med en nedgång på 2 procent, medan det bredare Topix-index sjönk 1,7 procent.

Taiwanbörsen backar samtidigt 1 procent, medan Seoulbörsens Kospi-index ligger på minus 0,7 procent i den avslutande handeln.

Annons

Hongkongbörsens Hang Seng-index hakar på nedåt med en nedgång på 2,1 procent inför den avslutande handeln, tyngd av kraftiga fall för tekniksektorn.

Börserna i Shanghai och Shenzhen går dock mot strömmen inför stängning, med uppgångar på 0,3 respektive 0,4 procent.

På valutamarknaden pressas både Japans yen och Kinas yuan mot dollarn, medan priset på så kallad brentolja – ett riktmärke på råoljemarknaden – kretsar kring 110 dollar per fat efter att ha varit uppe nära 140 dollar per fat tidigare i veckan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons