Annons
Nyheter

Nya protester trots ökad spänning i Israel

Tiotusentals israeler samlades på lördagen i nya landsomfattande protester mot regeringens omstridda lagförslag för att förändra rättsväsendet.
Israel • Publicerad 8 april 2023
Demonstranterna i Tel Aviv höll en tyst minut för offren i de senaste dagarnas attacker. Arkivbild.
Demonstranterna i Tel Aviv höll en tyst minut för offren i de senaste dagarnas attacker. Arkivbild.Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Demonstrationer anordnades för 14:e veckan i rad trots de senaste dagarnas oro och våldsamheter.

I Tel Aviv hölls en stor protest knappt två kilometer från den plats där en misstänkt terrorist på fredagen körde ihjäl en man och skadade flera andra personer. Demonstranterna höll en tyst minut för såväl offren för bilattacken som de ihjälskjutna unga systrarna på Västbanken och övriga drabbade den senaste tiden.

Annons

Syftet med det kontroversiella lagförslaget är bland annat att ge parlamentet makt att ompröva beslut i Högsta domstolen och utse institutionens domare. En bred skara kritiker fruktar att Israels demokrati är i fara. Folket har både protesterat och strejkat.

Som en följd meddelade premiärminister Benjamin Netanyahu i slutet av mars att en avgörande parlamentsomröstning om förslaget skjuts upp.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons