GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya virusåtgärder: Det här gäller

Nya åtgärder sätts in den 23 december för att dämpa smittspridningen. I mitten av januari bedömer Folkhälsomyndigheten en topp för antalet fall av covid-19.
Det här behöver svenskar förhålla sig till.
Coronaviruset (TT) • Publicerad 21 december 2021
Nu ställs krav på avstånd på krogen igen. Från 23 december införs nya smittskyddsåtgärder. Arkivbild.
Nu ställs krav på avstånd på krogen igen. Från 23 december införs nya smittskyddsåtgärder. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

Allmänheten bör:

Undvika miljöer med trängsel.

Arbeta hemifrån i den mån som arbetet tillåter.

Det här gäller för olika sammanhang:

På mässor, handelsplatser och platser för kultur och fritidsverksamheter måste varje person ha ett utrymme på tio kvadratmeter.

Cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning avråds. Matcher, träningar, övningar, föreställningar och tävlingar kan fortgå.

Vid utbildningar för vuxna rekommenderas att trängsel och stora samlingar ska undvikas. Undervisning på plats är fortsatt huvudregeln, men distans kan användas för att glesa ut i undervisningslokalerna.

På serveringsställen tillåts bara sittande sällskap och krav på avstånd införs.

Endast sittande gäster vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 20 personer. Detta oavsett vaccinationsbevis.

Utan vaccinationsbevis krävs avstånd mellan sällskapen. Sällskapen får inte vara större än åtta personer och det totala deltagarantalet får inte överstiga 500 personer.

Vid tillställningar med fler än 500 gäster ställs krav på vaccinationsbevis, avstånd mellan sällskap och som mest åtta personer per sällskap.

Folkhälsomyndigheten har bett regeringen att fatta beslut om möjligheten att införa följande:

Tillåta som mest 50 personer vid privata sammankomster i en hyrd lokal.

Endast sittande resenärer vid långväga kollektivtrafik.

Krav på negativt covidtest som tagits inom 48 timmar för utländska medborgare från 12 års ålder som reser in i Sverige.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.