Annons
Nyheter

Nytt bolag för kapitaltillskott

Ekonomi • Publicerad 12 juni 2020
Pensionsförvaltaren AMF går in med två miljarder i Sindre Invest, som ska skjuta till kapital i framgångsrika medelstora företag som drabbats hårt av coronakrisen. Arkivbild.
Pensionsförvaltaren AMF går in med två miljarder i Sindre Invest, som ska skjuta till kapital i framgångsrika medelstora företag som drabbats hårt av coronakrisen. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg / TT

Storbanken SEB, pensionsförvaltaren AMF och Wallenbergsfären satsar 3,5 miljarder kronor i ett samägt bolag, Sindre Invest, som ska stötta medelstora svenska företag i behov av kapitaltillskott i coronakrisen.

"Vi ser framför oss ett stort behov bland välskötta och livskraftiga svenska onoterade bolag av att stärka sina balansräkningar med ytterligare eget kapital och vill nu stötta dessa företag genom krisen med hjälp av privat kapital", skriver bolagen i ett gemensamt pressmeddelande.

Annons

Sindre Invest, som kommer ledas av Jan Amethier från SEB, ska investera i mellanstora svenska företag som var framgångsrika före krisen och som har goda förutsättningar för att bli det igen efter krisen.

"Målgruppen är företag med minst 250 anställda och en omsättning på mer än 300 miljoner kronor", skriver bolagen.

AMF går in med två miljarder, medan SEB satsar en miljard i Sindre. FAM och de tre största Wallenbergstiftelserna skjuter därutöver tillsammans till 500 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons