Annons
Nyheter

Nytt sätt att påminna om utebliven Swish

Ekonomi • Publicerad 13 maj 2020
Nu släpper Swish funktionen förfrågningar, som ska underlätta påminnelser om uteblivna Swish-betalningar. Arkivbild.
Nu släpper Swish funktionen förfrågningar, som ska underlätta påminnelser om uteblivna Swish-betalningar. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Har du tröttnat på att tjata om uteblivna Swish-betalningar efter att ha bjudit dina vänner på lunch? Eller är du kanske en av alla dem som hjälper någon i din närhet att handla mat under coronakrisen?

Nu släpper Swish funktionen förfrågningar, som ska underlätta påminnelser om uteblivna Swish-betalningar.

Annons

Funktionen innebär att man kan skicka en förfrågan till personen man saknar pengar från med ett ifyllt belopp och eventuellt ett förklarande meddelande om vad det hela rör sig om. Mottagaren kan sedan godkänna förfrågan med Bank-id, eller neka den.

"Möjligheten att kunna påminna eller be om en betalning har varit efterlängtad av Swish-användarna länge men det känns extra bra att kunna lansera Swish förfrågningar i dessa tider så att man enkelt kan göra sig fri från utlägg", säger Edvind Nygaard, produktansvarig Swish privat, i ett pressmeddelande.

För användare över 18 år finns funktionen tillgänglig i den senaste versionen, för de under 18 krävs att funktionen slås på manuellt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons