Annons

Observatör från OSSE dödad i Charkiv

Ukrainakriget • Publicerad 3 mars 2022
Rester från en raket ligger på gatan i Charkiv. I bakgrunden ses Ukrainas säkerhetstjänsts skadade byggnad under onsdagen.
Rester från en raket ligger på gatan i Charkiv. I bakgrunden ses Ukrainas säkerhetstjänsts skadade byggnad under onsdagen.Foto: Andrew Marienko/AP/TT

En kvinnlig observatör som arbetade med att övervaka situationen i Ukraina för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) har dödats i beskjutningen av Charkiv i nordöstra Ukraina.

Organisationen skriver att hon dödades i tisdags när hon var ute för att skaffa förnödenheter till sin familj.

Annons

"Våra kollegor i Ukraina håller nära kontakt med hennes familj och erbjuder vårt stöd," skriver OSSE.

Charkiv, landets näst största stad, har under de senaste dagarna utsatts för intensifierade ryska angrepp. Såväl polishuset som universitetet och myndighetsbyggnader har skadats i explosioner.

"I Charkiv och andra städer i Ukraina slår robotar, granater och raketer ner i bostadshus och stadskärnor, och dödar och skadar oskyldiga civila – kvinnor, män och barn," fortsätter OSSE i sitt uttalande och fördömer de ryska angreppen mot tätbebyggda områden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons