Annons
Nyheter

Ölstölder för miljonbelopp i Nordnorge

En knapp månad efter det första gripandet fortsätter härvan kring de storskaliga ölstölderna på bryggeriet Mack i norska Balsfjord att växa. Nu åtalas en tionde person för inblandning.
Norge • Publicerad 2 maj 2020
Norsk polis nystar i en storskalig ölstöldshärva i nordnorska Balsfjord.
Norsk polis nystar i en storskalig ölstöldshärva i nordnorska Balsfjord.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Två av de åtalade misstänks för grov förskingring medan övriga misstänks för häleri. Tre av dem ska enligt lokaltidningen Nordlys vara antingen nuvarande eller tidigare anställda på bryggeriet Mack, i nordnorska Balsfjord.

– Det är fortfarande en pågående utredning och vi utesluter inte att det kommer fler åtal. Det är väldigt mycket öl som stulits och vi har i dag inte översikt över var all ölen hamnat. Det här har pågått många månader, säger Katrine Grimnes, inspektör vid Midt-Troms polisdistrikt, till tidningen.

Annons

Bryggeriet Mack informerade polisen om stölderna i februari. Efter att ha gått igenom passerkortsloggar och övervakningsfilmer genomförde polisen ett första gripande den 7 april.

Till NRK säger bryggerichefen Roger Karlsen att värdet på den stulna ölen kan överstiga tio miljoner norska kronor, motsvarande 9,5 miljoner svenska kronor.

– Jag är förbannad. Det känns som att man stuckit kniven i ryggen på oss. Det här är ett allvarligt brott. Vi har kommit fram till att det är ett sjusiffrigt belopp som är borta.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons