Annons
Nyheter

Oppositionsledare i Belarus kvar i häkte

Belarus • Publicerad 9 mars 2021
Maria Kolesnikova innan hon greps. Arkivbild.Foto: Dmitri Lovetsky/AP/TT

Den belarusiska oppositionsledaren Maria Kolesnikova, som greps i Minsk den 7 september, ska sitta fortsatt häktad fram till i början av maj.

Även en annan företrädare för oppositionen, advokaten Maksim Znak, får sin häktestid förlängd, rapporterar ryska nyhetsbyrån Interfax med hänvisning till uppgifter från oppositionella.

Annons

Kolesnikova och Znak inväntar rättegång, anklagade för påstådda brott som förberedelse till kuppförsök och för att ha drivit en extremiströrelse. De båda riskerar långa fängelsestraff om de döms.

President Aleksandr Lukasjenkos regim har låtit fängsla en lång rad demokratiförespråkare och oppositionella politiker inför och efter det av omvärlden underkända presidentvalet den 9 augusti som Lukasjenko säger sig ha vunnit.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons