Annons

OS-mästaren vann virtuellt cykellopp

Cykelklassikern Flandern runt kunde inte avgöras som vanligt i år.
Då körde tolv åkare loppet hemifrån i stället på sina träningscyklar.
Cykel • Publicerad 5 april 2020
Greg Van Avermaet tog hem det första virtuella Flandern runt. Arkivbild.
Greg Van Avermaet tog hem det första virtuella Flandern runt. Arkivbild.Foto: Vegard Wivestad Grott/NTB Scanpix/TT

Det 260 kilometer långa loppet kortades ner till 32 kilometer och avgjordes virtuellt på söndagseftermiddagen eftersom coronaviruset gjorde det omöjligt att köra loppet i verkligheten.

Medan det belgiska landskapet projicerades på videoskärmar framför åkarna kunde tv-tittarna följa tävlingen med kommentatorer precis som vanligt.

Annons

Det fanns till och med virtuella reklamskyltar och åskådare längs vägen för att göra det hela så realistiskt som möjligt. Och den rätta banprofilen hade lagts in i cyklisternas färddatorer för att göra loppet tufft och verklighetstroget.

Belgaren Greg Van Avermaet, som tog guld i linjelopp i OS i Rio för fyra år sedan, vann till slut det historiska första virtuella Flandern runt.

– I går fick jag lite panik, men det var kul att genomföra det. Jag tror vi alla hade roligt, sade Van Avermaet.

Flandern Runt är en av de fem stora endagsklassikerna inom proffscyklingen. Precis som inom all övrig sport är osäkerheten stor om vad som händer med resten av säsongen. Starten av Giro d'Italia i maj är uppskjuten och det är högst osäkert om Tour de France kan köras som planerat i sommar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons