Annons
Nyheter

Över 60 fruktas döda i japanskt oväder

Japan • Publicerad 8 juli 2020
Kraftiga skyfall har orsakat översvämningar i Japan
Kraftiga skyfall har orsakat översvämningar i JapanFoto: Kyodo News/AP/TT

Minst 61 personer befaras ha dött de i kraftiga skyfall som orsakat stor förödelse i sydvästra Japan de senaste dagarna, uppger myndigheterna. Under onsdagen rörde sig ovädret norrut och den meteorologiska myndigheten JMA varnar för stora regnmängder i prefekturerna Gifu och Nagano i de centrala delarna av landet.

I Gifu uppmanades över 200 000 människor att evakuera, men beslutet drogs tillbaka när ovädret nedgraderades från den högsta nivån. Närmare 5 000 invånare isolerades tillfälligt när vägar blev avskurna av jordskred, rapporterar Japan Times.

Över 80 000 räddningsarbetare har sänts ut för att rädda överlevande som blivit strandade i översvämningar och jordskred. Coronapandemin har försvårat räddningsarbetet och på de evakueringscenter som upprättats uppmanas människor att hålla avstånd.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons