Annons
Nyheter

Hemmafest anmäls för brott mot pandemilagen

En hemmafest med över hundra deltagare i Åre kommer att polisanmälas för brott mot pandemilagen.
Brott • Publicerad 4 mars 2021
Polisen fick rycka ut för att skingra folksamlingar i Åre där många befinner sig för att fira sportlov. Arkivbild.
Polisen fick rycka ut för att skingra folksamlingar i Åre där många befinner sig för att fira sportlov. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fylla och stora folksamlingar fick Jämtlandspolisen att rycka ut till Åre på onsdagsnatten. Östersunds-Posten rapporterade om en hemmafest med över hundra deltagare.

– Ett hundratal personer festade och två polispatruller åkte dit. Det var lugnt, men mycket folk. De påpekar olämpligheten i att samlas så många, och festen upplöstes vid 23.40, säger Patrik Stjärnlöf till TT.

Annons

Under förmiddagen kommer polisen att skriva en anmälan om brott mot pandemilagen. Det är den första anmälningen för brott mot pandemilagen som upprättas i regionen. Den som döms måste betala böter på 2000 kronor.

Söker arrangör

– Det här är en privat fest, men det finns fortfarande ett krav på begränsning vid åtta deltagare, säger Patrik Stjärnlöf till TT.

Festen hölls i ett hus väster om Åre, i riktning mot Duved. Det är oklart om personerna på festen var turister, ortsbor eller en kombination. Just nu har bland annat Stockholmsområdet sportlov och många från huvudstaden befinner sig på fjällorten.

– Vi kommer försöka utreda om någon kan ses som arrangör till festen. Då får man prata med den eller dem om de försökte stoppa det. Det kan ju ha vällt in folk som de inte kunde kontrollera, säger Patrik Stjärnlöf till TT.

Jämtlandspolisen ryckte även ut för att skingra en folkmassa vid ettiden. En hel del folk, varav många minderåriga, hade samlats vid Åre torg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons